zondag 23 oktober 2016

Ontmoeting


Sinds midden september loop ik naar Santiago de Compostela. 

Het is  een reis die ik begonnen ben om persoonlijke redenen.

Mensen vragen me soms ‘waarom’. Want velen die de camino lopen doen dat om een bepaalde reden. Omdat ze een kind hebben verloren of een partner of een baan. Omdat ze ergens vast zijn gelopen.  Ik loop de camino omdat ik op een punt kwam dat ik niet verder kon. Het was op.

Ik heb mijn hele leven, bewust en onbewust geweten dat ik een jongen was, een man was, maar op één of andere manier in het verkeerde lichaam terecht ben gekomen. 

Mijn intentie om deze pelgrimstocht te lopen is niet om ergens een antwoord op te krijgen. Ik wil 'm lopen vanuit openheid en vertrouwen. Zonder iets te willen begrijpen en zonder iets te willen concretiseren. 

Toch gebeurt er tijdens het lopen iets met me. Komt het door het lopen, of doordat ik andere mensen ontmoet? Of omdat ik mezelf ontmoet in een totaal andere context dan thuis? Waarschijnlijk heeft het allemaal invloed. Maar dat mezelf ontmoeten op reis is een bijzonder iets. Het gebeurt gewoon. En het is ontroerend. 

Ik heb er alle vertrouwen in dat zich, als ik weer thuis ben,  zich vanzelf wel een nieuwe weg  zal openen waarop ik verder kan. 3 opmerkingen:

  1. Dapper Marja dat je durft te zijn wie je werkelijk bent. En nee dat gaat niet zonder slag of stoot. Geloof in jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Ik geloof het, dat je ook met kleine stappen op je pad, daar komt waar je wilt zijn... en neem je tijd... want het jouw tijd x

    BeantwoordenVerwijderen