maandag 25 augustus 2014

150 jaar dierenbescherming


Vandaag bestaat de Dierenbescherming precies 150 jaar. In 1864 nog begonnen als 'De 's-Gravenhaagsche Vereeniging tot Bescherming van Dieren', zijn ze inmiddels uitgegroeid tot de grootste dierenbeschermingsorganisatie van Nederland. 

Met steun van leden, donateurs, vrijwilligers en partners vangen ze bijvoorbeeld jaarlijks 40.000 honden en katten op in opvangcentra en kunnen inspecteurs ruim 7.500 meldingen van verwaarlozing en mishandeling behandelen.


Tijd voor een feestje dus?! Ja en nee. Honden worden niet meer voor de kar gespannen (zoals in 1864) en ook op andere terreinen is er door onze inspanningen wet- en regelgeving gemaakt om het lot van dieren te verbeteren. Maar het is helaas niet alleen succes wat de klok slaat. Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met kiloknallers, geproduceerd in de intensieve veehouderij. En honden? Die hebben grote kans dat ze uit een puppyfabriek komen, doorgefokt op wat mensen mooi vinden. Zonder oog voor wat dat voor hun gezondheid en welzijn betekent.


Er is nog veel werk aan de winkel dus! Vandaag, morgen en alle dagen daarna zal de dierenbescherming zich onvermoeibaar inzetten voor die dieren die in de knel zitten..

http://www.dierenbescherming.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten