zaterdag 31 oktober 2015

Zondagsrust


Vandaag, 1 november, wordt over de hele wereld een vreedzame sit-in voor de planeet gehouden. Vierentwintig uur van meditatie die vanmorgen om acht uur Europese tijd begint.  Vierentwintig uur achter mekaar zitten is lang, erg lang. Maar misschien dat familieleden, spirituele vrienden of dharmavrienden elkaar het stokje door kunnen geven om die vierentwintig uur vol te maken.

Een groep zogenoemde ‘spirituele activisten’, onder wie een aantal boeddhisten, die grote zorgen hebben over de effecten van de klimaatverandering, roept mensen op om te zitten voor onze mooie planeet.

Dit is een van vele mondiale acties inzake klimaatverandering waarbij boeddhisten invloed kunnen uitoefenen op CoP 21, de 21ste door de UN georganiseerde conferentie inzake klimaatverandering, die van dertig november tot elf december in Parijs wordt gehouden en waaraan naast regeringen ook organisaties die zich inzetten voor het behoud van het milieu deelnemen.

De Dalai Lama wees onlangs op een goed beheer van onze planeet. ‘Er is geen andere planeet waar we ons naartoe verplaatsen kunnen, dit is ons enige thuis. Het is geen politieke of religieuze kwestie, maar gaat uiteindelijk over de overleving van de mensheid,’ zei de Dalai Lama, die al jaren een uitgesproken pleitbezorger is voor het milieu. Deze zomer prees hij de pauselijke encycliek over klimaatverandering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten